FLORIS VAN DONSELAAR

Hoi, ik ben Floris en mijn liefde voor chocolade is enorm. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe, unieke smaken, vormen en kleuren voor mijn bonbons. Deze passie zorgt ervoor dat ik continue ideeën ontwikkel, en daarom heb ik deze webshop opgericht, zodat iedereen mijn chocolade kan proeven.
Mijn reis begon met de koksopleiding in Amsterdam. Daarna volgde ik de opleiding tot zelfstandig werkend kok, waar ik steeds meer mijn passie voor chocolade ontdekte. Momenteel volg ik de bakkersopleiding, waarmee ik nog meer ervaring opdoe in de wereld van de chocolaterie.
Al snel kwam ik erachter dat ik het liefst de touwtjes in eigen handen wil hebben. Daarom ben ik nu bezig met het opbouwen van mijn eigen onderneming. Hoewel ik nog klein begin, werk ik vanuit huis, maar mijn ambitie is om uit te breiden naar een echte chocolaterie met een eigen productieruimte. Het mooiste aan het ondernemerschap en chocolatier zijn, is dat ik mijn passie kan combineren met de wensen van de klant, op een manier die echt bij mij past.
Wie ben ik?
Ik ben Floris en ben op 21 jarige leeftijd begonnen met mijn eigen chocolaterie. Het begon allemaal in de keuken, ik heb de koksopleiding gedaan aan het ROC van Amsterdam daar heb ik veel mogen leren over smaken, texturen, geuren en ga zo nog maar even door. Toch is koken niet mijn grootste passie, bleek in 2023 toen ik tijdens mijn stage vaak patisserie stond en als friandises (lekkernij bij de koffie) bonbons van een bekende chocolatier serveerden.
Gepassioneerde chocolatier.
Ik had er al vanaf het begin interesse in, eerst de kleur en vorm en later de smaak en het complete plaatje. Ik had nooit met chocolade op een professionele manier gewerkt, maar ik had echt een gevoel van hier wil ik iets mee. Ik ben gaan kijken op internet hoe ik dit zou kunnen maken, zonder ervaring is een bonbon echt bijna niet te maken op zo'n luxe manier via het internet kan ik jouw vertellen. Dat is echt een flinke speurtocht geweest. Toch had ik zo'n interesse dat ik besloot om een bonbon vorm, marmere steen en een zak chocolade te kopen. Toch even proberen of het mogelijk was op met mijn eigen handen een bonbon te maken. Het was nog erg moeilijk op de temperatuur goed te krijgen, in de mal bleef de chocolade plakken, het zat niet mee.
Doorzetten en groeien.
Toch heeft de wil er al tijd in gezeten, ik moest gewoon doorgaan totdat er wat lukte en ja hoor, de eerste mooie bonbon (zonder speciale kleur) kwam de vorm uit. Daardoor kreeg ik nog meer kriebels en ben zo doorgegaan nog meer vormen kopen en ze steeds mooier maken met simpele maar hele lekkere vullingen. Ik heb de koksopleiding afgerond en wil nu echt 100% van mijn passie mijn werk maken, ik doe nu de banketbakkersopleiding om zo naar chocolatier opgeleid te worden, maar de grap is dat ik mijzelf al opgeleid heb.
Hier sta ik nu!
Nu ruim een jaar later in begin 2025 heb ik besloten dat ik mijn passie en liefde voor chocolade met veel mensen wil delen. Ik heb mijn eigen bedrijf geopend. Chocolaterie DeFlorise.
Inmiddels na een jaar ervaring en heel, heel, heel veel geleerd te hebben van mijn fouten maak ik de mooiste vormen in de leukste kleuren met de lekkerste smaken. Ik heb zo'n grote passie dat ik iedere dag een nieuwe vulling bedenk. Ook vind ik het leuk om mee te gaan met trends of zelf trends op te starten, maar nu eerst begin ik bij het begin.
Het assortiment van DeFlorise.
Ik start met een klein assortiment aan bonbons 2x wit, 2x melk 2x puur met lekkere pralines van bijvoorbeeld pistache of walnoot en heerlijke vruchten ganache. Ik wil dat dit basis assortiment eerst echt als een hele goede basis sterk in zijn schoenen staat. Hoge kwaliteit, niet al te ingewikkeld en de smaken moeten herkenbaar zijn. Dat is waarmee ik begin. Naast de bonbons zal wil ik ook nog andere chocolade producten verkopen zoals galetjes met een krokantje erin zoals gepofte rijst, een DeFlorise stijl lekkere reep en iets zoals pindarotjes. Ik doe dit allemaal zelf, thuis op een heel klein kamertje alles met de hand. Dit assortimentje moet gewoon helemaal goedkomen en makkelijk zijn om hoge kwaliteit en voorral constante kwaliteit te leveren.